IKLAN

JOM SERTAI KOMUNITI KITA JDT

Isnin, 30 September 2013

Safee tidak dihukum: Azmi

Safee tidak dihukum: Azmi  

Penjaga gol Kelantan, Khairul Fahmi Che Mat berjaya menampan sepakan penalti Safee pada saingan suku akhir Piala Malaysia, kelmarin.
 
‘Saya harap dia bangkit ledak gol di Kota Bharu nanti’

Johor Bahru: Jurulatih Johor Darul Takzim (JDT), Azmi Mohamed enggan menghukum Safee Sali di sebalik kegagalan penyerang kebangsaan itu menyempurnakan sepakan penalti ketika menewaskan Kelantan 4-2 dalam suku akhir pertama Piala Malaysia di Stadium Tan Sri Hassan Yunos, Larkin malam kelmarin.

Walaupun akur JDT akan membawa bekalan lebih selesa sekiranya sepakan penalti pada minit ke-34 itu disempurnakan Safee, Azmi menyifatkan kegagalan berkenaan tidak perlu diungkit lagi kerana fokus harus dihalakan sepenuhnya bagi menghadapi aksi kedua di Kota Bharu, Sabtu ini.
“Saya akui jika penalti Safee itu masuk, sudah tentu ia akan memberi kelebihan lebih selesa kepada kami apabila bertandang di Kota Bharu, tetapi ia sudah berlalu dan tidak perlu diperbesarkan lagi.

Aksi ‘hidup mati’

“Malah, saya tidak menyalahkan Safee kerana mungkin pada waktu itu dia berada dalam tekanan dan saya yakin dia sendiri sudah tentu kecewa kerana kegagalannya itu. Apa yang saya harap, dia bangkit menebusnya dengan meledak gol di Kota Bharu nanti,” katanya semalam.

Azmi berkata, dia akan menggunakan tempoh seminggu untuk memantapkan barisannya dan mengingatkan pemain supaya tidak terlalu gembira meraikan kemenangan ke atas juara bertahan itu kerana saingan masih berbaki 90 minit lagi.

“Banyak yang perlu diperbaiki lagi terutama di barisan benteng bagi memastikan gawang kami tidak mudah dibolosi sekali gus mempertahankan kelebihan yang ada. Saya yakin Kelantan pasti bangkit di Kota Bharu dan kami perlu lebih bersedia bagi menghadapi perlawanan ‘hidup mati’ itu,” katanya. 
 
-Bharian.

DITAJA OLEH

IKLAN BERBAYAR

Kepada yang berminat untuk mengiklankan perniagaan dan Individu sila hantarkan pemohonan ke email :
johordarultakzimjdt@gmail.com